Vår historie – Ein gard blir til…

Min oldemor kom i 1925 flyttende tvers over elva til Søberg gård, 32 år gammel. Mine oldeforeldre gifta seg dette året og hadde fått tildelt 15 mål åkerjord og 50 mål størrmyr, tuver og bjørkkratt utover mot Glåma. En liten haug ble jevna ut til en flat fin gardsplass. Dette ble den sørligste av fire gårder som het Berget, så da ble det Søberg.

Et utdrag fra min oldemors dagbok;
«Torsdag 22.okt 1925.I dag har jeg vore til Utistuen min barneheim etter flyttegods. Me køyrde over isen på Glåma med vogn, og kua måtte vi stø på båe sider fordi det var så glatt. Vi er no vel overkomne og kua har fått navnet Velkom»

Med ei ku, to kviger og 15 mål med jord starta mine oldeforeldre en utrolig livsreise. Tenk hva de fikk utrettet med kun 4 hender og etterhvert 4 jentebarn.

Nå har jeg fått æren av og ansvaret for å drive mange års hardt arbeid og flere generasjoners virke, videre. Jeg har «flyttet attende til min barndomsheim» og startet min egen reise. Vi er nå en familiedrevet gård med 200 vinterforede sauer og 250 mål med åkerjord.

Tenk hvordan «Ein gard blir til».

Hilsen Maren
Gårdskjerring No1